13-08-2015

De bästa tipsen för en oförglömlig svensexa i Prag

![tips för svensexor i Prag - Pissup]

Öl, grillat fläsk, dumplings, mer öl - det finns knappast något bättre än en svensexa i Prag. Det finns också en otrolig atmosfär och historia utanför dörrarna till de gamla stadsbarerna. Hur som helst är det ett utmärkt val för att fira med dina kompisar.

Men det finns svensexor, sen finns det svensexor som görs på rätt sätt. Om du vill uppleva en riktig resa till Prag behöver du lite insiderkunskap.

Ta en titt på våra tips för en oförglömlig svensexa i Prag och massa kul.

1. Gör din Happy Hour-hemläxa.

Harley's, Prag

elPadawan / Flickr / CC BY-SA

När det gäller att gå ut arbetar tjeckerna efter sitt eget schema. Happy hours är ett perfekt exempel. Ställen som Deja Vu och Nebe erbjuder cocktails till halva priset mellan 18:00-21:00.

2. Träffa några tjeckiska kompisar

Dricka med vänner i Prag

Kristoffer Trolle / Flickr / CC BY

Det här kanske låter lite konstigt, men tro mig, du kommer att få en mycket bättre upplevelse om du skaffar vänner. Några av de bästa svensexorna är de där man samlar på sig nya vänner längs vägen. Som tur är finns det några enkla saker du kan göra för att träffa folk.

Börja med att lära dig några ord på tjeckiska. Ett enkelt ahoj ("hej", uttalas "ahoy") och Děkuji ("tack", uttalas "Dyekooyih") kan göra både barpersonal och andra festdeltagare mycket mer välkomnande. Naturligtvis får du inte glömma "Skål": Na zdraví! (nah ZDRAH-vee!)

Kom ihåg att undvika att ställa till med för mycket ståhej (eller åtminstone ställa till med "rätt" typ av ståhej). Kom ihåg att en av huvudreglerna för en svensexa i Prag är att om lokalbefolkningen gillar er så kommer resten att följa efter. Förhoppningsvis vet "resten" vägen till en bra efterfest.

3. Förvandla din smartphone till din bästa vän.

Din smartphone är din bästa vän

Oleg Dulin / CC BY-NC-SAw

Din smartphone är din bästa vän på riktigt. Du vet att det är sant, men oroa dig inte - vi kommer inte att berätta det för din best man. Det finns några sätt att förbereda din telefon så att du kan ta dig igenom dina svensexaaktiviteter som ett proffs. Första steget är att skaffa numret till ett taxibolag eller ladda ned någon av följande appar: [Taxi.eu] (http://www.taxi.eu/en/) eller [Uber] (https://www.uber.com/cities/prague).

Då tunnelbanan stänger vid midnatt så är det ett enkelt sätt att ta sig runt, då du antagligen inte kommer att räkna ut spårvagnssystemet.

Förutom transportmedel är din telefon förmodligen det sätt på vilket du kommer att navigera till fots och hitta platser att besöka. Som tur är finns det massor av bra reseappar (offline) som kan guida dig genom stadens sevärdheter. Här är telefonen verkligen din vän - se bara till att den inte blir full tillsammans med dig.

4. Var inte för uppenbar

![]

Tjeckiska barer är lågmälda - det borde du också vara.

3dom / Footer / CC BY-NC

Även om det kan vara kul att ha på sig något fånigt på svensexan i Prag (biffiga män klädda som sjuksköterskor, vi menar er), så tänk på att det kommer att förändra din upplevelse en hel del. Det är sant att nattlivet i Prag kan vara ganska vilt. Många barer och klubbar i centrum kommer dock att reagera negativt på en mer öppen svensexa som högljutt proklamerar sin närvaro för alla runt omkring.

Det kan hjälpa att vara lite mer inkognito här, eller åtminstone spara de fåniga kostymerna till de tidigare delarna av dagen. Det kommer inte bara att se till att du får en bättre upplevelse, utan kommer också att förhindra att barer och klubbar förbjuder svensexor helt och hållet. I allmänhet, kom bara ihåg att inte förstöra svensexan för dem som kommer efter dig: tänk på de kommande generationerna...

5. Hoppa på en båt

![]

Hoppa på en båt

Ok, låt oss vara ärliga här. Du kanske inte har gillat våra tips hittils. Du kanske vill ha en galen svensexa som det bara går och kunde inte brytt dig mindre om vad barägare och folk tycker. Lyckligtvis finns det fortfarande hopp för dig! Mer än hopp, det finns [båtfester].

Några timmars drickande och festande innan du beger dig till en efterfest kan vara precis vad doktorn ordinerat. Så om du inte känner för att ta itu med taxibilar, kullerstensgator eller barägare, kom ihåg att det finns ett annat sätt: det nautiska.

6. Boka en professionell guide för din svensexa

![]

Boka en professionell guide för din svensexa i Prag

Ni sparar redan en massa pengar på att ha svensexan i Prag, så varför inte investera i en professionell, lokal guide som kan sin stad, barer, restauranger och alla kulturella aktiviteter?

Dessutom, hur ska du annars veta att en friterad ostmacka smažený sýr är precis vad du behöver i exakt rätt ögonblick? Okej, i ärlighetens namn kommer du förmodligen att veta... det finns i dina gener någonstans.

Vilka tips skulle du rekommendera för en svensexa i Prag? Låt oss veta mer om dina erfarenheter i kommentarerna.

What should you do now...

  1. Serious about your Stag Do? Want to take yours to the next level? We have 21 years experience organizing legendary stag parties for more than 200.000 guests. We can help you too, just Ask for a free consultation.

  2. Find Inspiration & Tips online Take a look at our Stag do ideas, our destination ideas or our activity ideas guide

De lättaste sättet att organisera svensexan som din bästa kompis förtjänar
  • Anslut dig till de 100 000-tals som litar på och betygsätter Pissup. Den främsta agenturen för svensexor i Europa!
  • På ditt sätt, gjort för dig, från början till slut
  • Lokal guide tillgänglig 24/7
Snabb Förfrågan
Patrick S. profile

Skriven av : Patrick S.

Få några gratis experttips om hur du planerar en svensexa som kommer att vara helt legendariskt!
Ladda ner nu