14-12-2015

Vad man kan vänta sig på en svensexa i Prag

![saker att göra i Prag]

Varför åka till Prag?

Det är lätt att förstå varför Prag är en så populär stad bland turister. Lika vacker som Paris men med en mycket mer fördelaktig växelkurs om du är en svensk besökare. Men lita inte bara på oss: enligt många undersökningar rankas Prag som [den främsta destinationen för svensexor] (http://www.praguepost.com/travel2/48603-prague-ranked-number-one-for-stag-parties). Det har varit en hel del hysteri i media om hur weekendkrigare har "förstört" Prag - eller att det håller på att bli alltför dyrt. Som i alla städer kan man naturligtvis bli lurad om man inte vet vart man ska gå. Men det är därför det är absolut nödvändigt att boka via ett företag som har koll på svensexor...och [vårt är nummer ett].

Ni kan med gott samvete ignorera de negativa historierna om Prag för faktum är att [statistiken] (https://www.czechtourism.com/p/cn-tourist-to-czech-increase/) visar att alla typer av turister fortfarande kommer hit, och det ökar år för år, från alla länder, inklusive Tjeckien självt!

Den här bloggen är till för att visa dig varför Prag fortfarande är den bästa destinationen för svensexor. Det finns massor av information för kulturintresserade som vill tillbringa tid på museer eller posera framför berömda monument - men vi ville ge er grabbar en översikt över vad ni kan se och göra i denna fantastiska stad. Kolla in vår guide för vad du kan förvänta dig av en svensexa i Prag.

En kort historia av Prag

Prag är som en dold juvel i Centraleuropa som egentligen bara har återupptäckts under de senaste tjugofem åren. Liksom många andra städer i den här delen av världen har Prag varit en del av olika imperier, territorier och nationalstater. Dess ursprung ligger i grundandet av Pragborgen av kungarna av Böhmen någon gång på 900-talet. Den vackra stad som man kan se idag växte fram ur denna [första grund] (http://www.myczechrepublic.com/prague/history/prague_history.html) och blomstrade till en renässanshuvudstad på 1300-talet där de flesta av dess ikoniska strukturer, som det astronomiska uret, byggdes.

Under det senaste århundradet har dock tjeckerna genomgått en del stora förändringar. De förklarade sig självständiga från det Habsburgska riket 1918, ockuperades av nazisterna under andra världskriget, för att sedan bli kommunister 1948 och invaderas av Sovjet-Ryssland 1968, som krossade "Pragvåren". Sedan sammetsrevolutionen 1989 och slutet på kommunisteran så har Tjeckien genomgått en [kapitalistisk renaissans] vilket reflekteras av den stora tillväxten i servicesektorn. Tjecker har varit med om mycket: Så när du är på din [svensexa i Prag] och undrar varför vissa av de äldre ser så hårda ut - nu vet du varför!

Bästa sightseeing i Prag


Tänk dig en stad som är lika attraktiv som Paris men lika ren som Wien med priser som i Budapest - det är Prag! Om det någonsin funnits en stad som är som gjord för fotografier så är det den här. Slottet som tornar upp sig över allt ser ut som Disney och sätter standarden för en stad fullproppad med snygga saker (inte minst av alla [kvinnorna]. Bortsett från slottet, som du inte får missa, är Karlsbron ett fantastiskt exempel på renässansens ingenjörskonst. Även på torget i Gamla stan finns det gott om möjligheter att ta vackra bilder som du kan visa för dina kompisar där hemma.

Men chansen är stor att du kommer att få ont om tid om du har kommit till Prag på en svensexa. En smart sak att göra här är att anlita en guide som tar er till de främsta sevärdheterna som staden har att erbjuda.

![bästa nattklubbarna]

Uteliv, öl och tjejer i Prag

Tjejer och festande måste vara den främsta anledningen till att killar väljer Prag som sitt främsta resmål för svensexor. Alkoholen är billig och tjejerna är snygga, och det finns gott om variation - vad kan man inte gilla med det? Det finns allt från traditionella tjeckiska ölhallar till toppklubbar där DJ:s spelar klubbhymner ända in på småtimmarna.

Om ni vill kicka igång kvällen ordnat och lugnt så ta en titt på Café Louvre, ett epicentrum för den centraleuropeiska kaffekulturen. Efter att ni har vaknat upp efter allt koffein vill ni kanske ha något starkare lite för att få igång festen. InCider Bar är en trendig ciderbar med ett passande namn som har ett av de största utbuden av cider. Passande om ni vill ha en paus från all den utsökta tjeckiska ölen. Slutligen, för dig som älskar dansmusik, ta er till Roxy, som ligger i distrikt 1 och om du råkar vara där på måndag är det till och med gratis inträde.

Det viktigaste för all nykomlingar i staden är att veta var festen är, men som turist, så kan det vara svårt att veta var alla bra ställen håller hus. Därför rekommenderar vi att ni bokar en [bar guide] och på så vis undvika att hamna i döda barer där du betalar dyrt för drinkar. När det gäller tjejer kan Pissup hjälpa er här också (okej, inte så mycket - det är upp till din förförelseförmåga!). Men vi kan organisera en privat strippshow [för din grupp], efter en god måltid kan ni se hur tjeckiska tjejer lever upp till sitt rykte!

Öl är vad Tjeckien med rätta är känt för. Så det vore synd om vi inte pratade om vår favoritdryck. Tjeckerna konsumerar mest [öl per capita] av alla länder i Europa. Öl som Staropramen, Pilsner Urquell och Budweiser Budvar är kända namn för alla europeiska ölälskare av en anledning! Men i Prag kan du hitta många olika sorters öl som bryggs på mikrobryggerier över hela huvudstaden. Så om du är i Prag på en svensexa, varför inte följa med på en rundtur på ett bryggeri och förbättra dina kunskaper och dina smaklökar.

![skjut med en AK-47 i Prag]

Vapenskytte i Prag

Du kanske inte vet att Tjeckien anses vara det näst bästa stället att äga och skjuta vapen efter USA. Enligt skytteentusiasterna på Guns and Ammo är det i alla fall så! Så du måste prova att skjuta med pistol i Prag när du kommer hit på din sista helg i frihet. Som vi har berättat i tidigare blogginlägg har Centraleuropa i allmänhet, men Tjeckien i synnerhet, mycket mindre strikta vapenlagar än i Sverige. Det innebär att du får skjuta med vapen som AK-47 och Scorpio Evo 3, som inte ens går med licens i Sverige! Så tänk inte mer på det och boka en skytteaktivitet när ni kommer till Prag - släpp ut all aggression och bli [Rambo för en dag!]

Det finns naturligtvis andra sätt att få adrenalinet att pumpa i Prag. Om du tycker att du är en duktig skytt och vill ge dina kompisar lite blåmärken kan ni prova på [paintball]. Ni kan även klä ut brudgummen i en rolig kostym så att han blir lättare att träffa på det fantastiska fältet som är fullt av hinder och atmosfäriska strukturer.

Om ni tycker Prag verkar vara destination för din svensexa, skicka oss en [förfrågan] så återkommer vi till dig så snart som möjligt med en offert.

What should you do now...

  1. Serious about your Stag Do? Want to take yours to the next level? We have 21 years experience organizing legendary stag parties for more than 200.000 guests. We can help you too, just Ask for a free consultation.

  2. Find Inspiration & Tips online Take a look at our Stag do ideas, our destination ideas or our activity ideas guide

De lättaste sättet att organisera svensexan som din bästa kompis förtjänar
  • Anslut dig till de 100 000-tals som litar på och betygsätter Pissup. Den främsta agenturen för svensexor i Europa!
  • På ditt sätt, gjort för dig, från början till slut
  • Lokal guide tillgänglig 24/7
Snabb Förfrågan
Patrick S. profile

Skriven av : Patrick S.

Få några gratis experttips om hur du planerar en svensexa som kommer att vara helt legendariskt!
Ladda ner nu