13-09-2016

5 coola och unika saker att göra i Prag

Vad ska man göra i Prag?

Vi kan alla föreställa oss vad en typisk [Svensexa i Prag]kan se ut: Några öl på planet ner, mer öl när ni kliver in i minibussen, sedan ännu mer öl när ni besöker stadens pubar och klubbar - med en tur till en strippklubb senare på natten för att sedan inte komma ihåg något mer från kvällen. Två dagar senare vaknar du upp omgiven av tomma burkar och med din svensexaoutfit på sned. När dina vänner och kollegor frågar dig: "Hur var det i Prag? Allt du kan säga är: "God öl". Även om [tjeckisk öl] med all rätt är välkänt - och ni bör dricka så mycket av den som möjligt - men varför inte göra några coola saker när ni är i Prag som inte bara innebär att dricka tio stora starka i en trikå? Kolla in 5 coola saker att göra i Prag.

Saker att göra i Prag - en uråldrig stad full med myter och legender...

[5 coola saker att göra i Prag - pissup]

Prag är en magisk stad som har mycket [gammal historia] och myter. Utan att kunna detaljerna utantill så känner vi svenskar till några av stadens mytomspunna berättelser. Oavsett om det är julsången om "Gode kung Wenceslas" (en riktig person) och ordet "Bohemia" (från kungariket Bohemia). Prag har styrts av främmande makter under större delen av dess historia, från det Habsburgska riket (lägg märke till hur Bratislava, Budapest och Wien liknar varandra) till det ryska sovjetimperiet på senare år innan självständigheten. Tjeckien bildades officiellt 1993. Men Prag har alltid behållit sin egen unika identitet, kultur och myter - och en av de mest bestående är Golem.

**1. Hitta Golem i Gamla stan

[Golem i Prag] Förväxla den inte med Gollum, Tolkiens skapelse, myten om Golem går tillbaka till 1500-talet. En rabbin med magiska krafter skapade ett monster av lera. Rabbinen kunde styra för att skydda det judiska området i staden; beläget inom, omgivet av Gamla stan i Prag. Enligt legenden var Golem utom kontroll och attackerade både oskyldiga och onda, och den finns på vinden i den gamla synagogan, redo att väckas till liv igen. Oavsett om det är sant eller falskt så om ni vill uppleva Gamla stan och Prags judiska kvarter så rekommenderar vi att ni bokar våran [ölsightseeing] för att få ut det mesta från er resa i Prag med ett stop på en bar efteråt.

.2 Segla på floden Vltava

[Prag vtlava tours - Pissup svensexa]

Med sina över 400 kilometer är Vltava den längsta floden i Tjeckien. Men vad har den att erbjuda för den typiska pojkresan med en "tid är pengar"-attityd? Två ord: avkoppling och skönhet. Att uppleva panoramautsikten från Karlsbron är en sak, men att segla under den är något som måste upplevas.

Hoppa på en båt och passa på att koppla av och ladda batterierna inför nattens äventyr. Färjorna som går på floden skan ta er till olika delar av staden och är billiga. För er som vill ta del av de många sevärdheterna (och mer!), boka vår [Private Strip Ship] - där ni kan njuta av en öl (eller två, tre) och en strippshow med en sexig Prag-strippa.

3. Kör genom de trånga gatorna !

[prag vintage car tour - pissup svensexa] En roliga grej att göra i Prag är att köra genom de smala gatorna i klassiska bilar!

Att promenera runt i staden kan vara kul och allt det där... men om ni planerar en riktig fyllehelg i den tjeckiska huvudstaden kanske ni föredrar att spara lite extra energi. Å andra sidan, om ni tar en turistbuss riskerar ni bli uttråkade efter tio minuter. Vad sägs om att glida fram i stil i en vintage sportbil? På så sätt kan du ta några riktigt coola bilder på er alla i äkta italiensk stil, som ett gäng gangsters från 60-talet.

På vår [sightseeing med veteranbilar]

kan ni glida fram genom gatorna i vintage-cabrioleter. Upplev gatorna som om ni var med i en reklamfilm för klassiska bilar, samtidigt som ni passerar några av de viktigaste medeltida sevärdheterna i staden, som Gamla torget och St Vitus-katedralen. Vill ni ha mer av en offroad-upplevelse där ni kör bilarna själv? Prova då vår Hummer H2 Ride and Drive, där ni kör Hummern i tjugo minuter runt en specialbyggd bana.

**4. Upplev kalla krigets dagar

[Tour i en atombunker i Prag - Pissup svensexa] Häftiga saker att göra i Prag - besök en kärnvapenbunker!

Ring alla wannabe James Bonds - nu har ni chansen att få den vildaste 007-upplevelsen som ni någonsin har önskat er... i Prag. Dagens Prag är ett blomstrande ekonomiskt och kulturellt nav i Centraleuropa, långt ifrån de gamla dåliga tiderna efter 1968 då sovjetiska stridsvagnar rullade fram på gatorna. För oss i väst är kalla kriget förknippat med bilder av kärnvapenattacker och rädsla för ryska attacker, men det var inte bara bilder utan dessa farhågor var verkliga. Ända fram till sammetsrevolutionen, då tjeckerna revolterade mot sina sovjetiska herrar, och Sovjetunionens kollaps 1991, var läget i Europa otroligt spänt.

Lyckligtvis är dessa tider över och vi kan numera fantisera och föreställa oss om hur det var att gå runt i Prag och försöka undvika den hemliga polisens vakfulla öga. Genom att besöka en atombunker i Prag med vår lokala guide Ivan så kan ni komma riktigt nära känslan hur det var att leva under hotet av en atombombsattack. Ni får följa med på en utflykt med Ivan, som efter att ha visat er utrustning och reliker från kalla kriget kommer att underhålla er med historier från kommunismens gamla dagar.

5. Medeltiden - Prag-style

![medeltids middag i Prag - Pissup]

*Saker att göra i Prag - från medeltiden!

Glöm fiktion och myter som "Thrones" eller Kung Arthur, när det gäller att uppleva hur det verkligen var i det mörka och medeltida Prag är det här platsen att se. Den medeltida artikteturen är i sig värt touren för alla riddare i skinande rustning. Först och främst så har finns det [Slottstur i Prag] där ni kommer att se några av de äldsta byggnaderna i staden från 800-talet(!), och som endast färdigställdes vid 1700-talet.

Denna 1 000 år gamla byggnad är en av de viktigaste monumenten för besökare i Prag. Titta bara på bilderna av Sankt Georgs basilika eller Sankt Vituskatedralen - så förstår du varför. Till er som ska på svensexa som vill uppleva kulturella upplevelser kombinerat med något annat roligt (kanske med ett par öl) så har vi ett bra förslag till er. Kolla in våran [medelstidsmiddag] i Prag där ni får njuta av en medeltida festmåltid, komplett med en magdansös, svärdskamper och eldsprutare som underhållning.


Vad tyckte ni om våra 5 coola och unika saker att göra i Prag? Kontakta oss redan idag och låt våra experter organisera en helt legendarisk svensexa.

What should you do now...

  1. Serious about your Stag Do? Want to take yours to the next level? We have 21 years experience organizing legendary stag parties for more than 200.000 guests. We can help you too, just Ask for a free consultation.

  2. Find Inspiration & Tips online Take a look at our Stag do ideas, our destination ideas or our activity ideas guide

De lättaste sättet att organisera svensexan som din bästa kompis förtjänar
  • Anslut dig till de 100 000-tals som litar på och betygsätter Pissup. Den främsta agenturen för svensexor i Europa!
  • På ditt sätt, gjort för dig, från början till slut
  • Lokal guide tillgänglig 24/7
Snabb Förfrågan
Patrick S. profile

Skriven av : Patrick S.

Få några gratis experttips om hur du planerar en svensexa som kommer att vara helt legendariskt!
Ladda ner nu